Vinařská tradice je v rodině přítomná určitě víc než sto let, dědila se z generace na generaci.
Vinařství v dnešní podobě vzniklo v podstatě z tradice a víno sloužilo až donedávna jen pro vlastní potřebu. Tomu odpovídá i roční objem produkce, který nepřesahuje 3000 litrů. Veškerou produkci lahvujeme k archivaci…
Obhospodařujeme v trati Slovenské hektar vinohradu, ze kterého vyrábíme převážně zemská vína, protože se nevyplatí zatřídění každého menšího množství hroznů do přívlastkových vín.
Část hroznů dokupujeme dle potřeby - například z Pavlova, většinou v přívlastkové kvalitě na doplnění odrůdové skladby. Výrobní postupy ctí zkušenosti předků. V používaných technologiích se sice objevuje pneumatický lis a nerezové kvasné nádoby, dominují však přirozené tradiční procesy, akátové sudy na bílá vína a barikové sudy na zrání červených vín. Malé partie, třeba jen stolitrové, lahvujeme vždy v létě následujícího roku. Jedná se vždycky jen o množství, které se do té doby nevypije nebo nerozdá. Odbyt pak probíhá spíše pasivním způsobem, ze sklepa se ceny pohybují od 80 do 160 korun za láhev.
Sklep v lokalitě Nechory plánujeme přebudovat na penzion. Podle možností investujeme prostředky z hlavní profese - kamenictví - zpracování přírodního kamene, protože komerční impulsy zatím do vinařství úmyslně nezavádíme. Přesto jsou na degustace vítány skupiny do patnácti návštěvníků pro příjemný, intenzivní zážitek z ochutnávky našich vín.
Tož nazdraví
předseda výboru Martin Čapka +420 773 560 072
člen výboru Martin Tesařík +420 777 818 147
člen výboru Lukáš Hnidák +420 728 376 839
člen výboru Ondřej Stávek +420 704 617 771
člen výboru Luděk Košut +420 728 676 326
PR Kontakt Zdeňka Laštůvková +420 602 566 404
Spolek Nechorští vinaři Dlouhá 844, 69621 Prušánky
IČ: 03677371
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Pro potřeby propagace akcí spolku jsou v průběhu dne pořizovány fotografie a videozáznam. Pokud by někdo nechtěl být na momentkách zachycen, sdělí tuto skutečnost fotografovi. Ten bude požadavek respektovat. Podrobné informace o pravidlech najdete ZDE.