15.

Vinařství Nechory

  • Sklepmistr: Ing. Lukáš Hnidák
  • Zahradní 682, Prušánky, 696 21
  • 728 376 839
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vinařství Nechory se nachází uprostřed malebné vesničky vinných sklepů Nechory situované mezi vinohrady asi 2 km od vesnice Prušánky.

Odtud je také odvozen jeho název. Výroba vína vychází z tradic a vinařského umění rodiny Hnidákovy z Prušánek. Název Vinařství Nechory používáme od roku 2008, kdy se vinařství stalo součástí rodinné firmy HM, s.r.o., která je zároveň předním dodavatelem vinařských technologií a strojů do vinic.

V té době došlo zároveň k rozšíření výměry vinic a vybavení vinařství moderními technologiemi. V současné době obhospodařujeme 25 ha vinic v okolí obcí Prušánky, Nový Poddvorov a Josefov. Zaměřujeme se na produkci kvalitních přívlastkových vín, čemuž jsme podřídili i výběr vinohradnických tratí, odrůdovou skladbu a klony révy vinné. Kvalitní technika a přísně selektovaná a redukovaná sklizeň poskytuje velmi dobrý surovinový potenciál pro výrobu našich vín. K výrobě vína používáme pouze hrozny z naší vlastní produkce. Moderní technologie nám umožňuje šetrné zpracování hroznů při jejich minimálním mechanickém namáhání. Díky systému řízeného kvašení, vinifikaci červených vín v otevřených dubových kádích a skladování vín v nerezových tancích a v dřevěných i barriqových sudech můžeme produkovat vína nejvyšší kvality.

  • podoblast: Slovácká
  • tratě: Židlíky u Nechor, Podkovné, Nechory
  • produkce : 35 000 litrů
  • výměra vinic 25 ha
  • odrůdy: Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Sauvignon, Chardonnay, Muškát ottonel, Hibernal, Tramín červený, Rulandské šedé, Dornfelder, Zweigeltrebe, Rulandské modré, Cabernet sauvignon

 

předseda výboru
Milan Vašíček: 
+420 776 116 693

člen výboru
Drahoslav Melchrt: 
+420 775 952 030

člen výboru
Martin Čapka:
+420 773 272 229

Spolek Nechorští vinaři
Prušánky 345, 696 21

IČ: 03677371

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pro potřeby propagace akcí spolku jsou v průběhu dne pořizovány fotografie a videozáznam. Pokud by někdo nechtěl být na momentkách zachycen, sdělí tuto skutečnost fotografovi. Ten bude požadavek respektovat. Podrobné informace o pravidlech najdete ZDE.

Projekt s podporou Vinařského fondu