6.

Vinařství Čapka

  • Sklepmistr: Martin Čapka
  • Prušánky 682, 696 21 Prušánky
  • 773 272 229, 602 410 084
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vinařství Čapka navazuje na dlouholetou rodinnou tradici vinaření, jejíž počátky sahají až do konce 19. století.

Mladý vinař Martin Čapka v posledních letech postupně přebral vinařství po svém otci Karlovi, a je tak již pátou vinařskou generací v řadě.

Vinařství hospodaří na výměře cca 5 ha vlastních vinic, které se nacházejí převážně v obci Josefov, na jedinečné viniční trati Kukvička.

Celý výrobní proces od pěstování hroznů, přes jejich zpracování až po následnou výrobu vína je postaven na respektu k tradičním metodám. V souladu s neustálým vývojem a novými poznatky ve vinařském oboru jsou však aktivně využívány také moderní postupy a technologie, jako je např. šetrná cross-flow filtrace nebo řízené kvašení vína. Červená vína zrají po dobu několika let v dubových sudech, čímž získávají plnou a dlouhou chuť.

Z hlediska objemu produkce (cca 25 000 lahví ročně) se jedná spíše o menší vinařství, o to více péče však může být věnováno hroznům i vínu. V nabídce naleznete vína těchto odrůd: Sylvánské zelené, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Sauvignon, Tramín, Chardonnay, Hibernal, Aurelius, Pálava, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe, Rulandské modré a Frankovka. Vybraná vína nejvyšší kvality jsou zařazována do řady „Premium“, která je od základní řady odlišena speciální lahví a etiketou.

Jste-li milovníky kvalitních přívlastkových vín vyráběných moderním způsobem, přitom však s láskou a citem, jste zde na správném místě.

 

předseda výboru
Milan Vašíček: 
+420 776 116 693

člen výboru
Drahoslav Melchrt: 
+420 775 952 030

člen výboru
Martin Čapka:
+420 773 272 229

Spolek Nechorští vinaři
Prušánky 345, 696 21

IČ: 03677371

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Pro potřeby propagace akcí spolku jsou v průběhu dne pořizovány fotografie a videozáznam. Pokud by někdo nechtěl být na momentkách zachycen, sdělí tuto skutečnost fotografovi. Ten bude požadavek respektovat. Podrobné informace o pravidlech najdete ZDE.

Projekt s podporou Vinařského fondu